Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse royals voor het eerst weer de deur uit

17 juni 2020 · Leestijd 3 min

Na maanden van talloze digitale ontmoetingen mochten leden van het Britse koningshuis dinsdag voor het eerst sinds de coronalockdown weer op pad. Prins Charles en zijn echtgenote Camilla, prins William en prinses Anne gingen allemaal de deur weer uit voor (verrassings)bezoeken.

Voor Anne, de afgelopen jaren - op 2019 na - doorgaans de meest actieve Britse royal, bestond haar terugkeer naar het openbare leven uit een bezoek aan de kazerne van de Duke of Gloucester Barracks. Daar trof de prinses de speciale Covid-19-eenheid van de legerbasis.

Lees verder onder de foto's.

Haar oudste broer prins Charles ging dinsdag samen met zijn vrouw Camilla langs bij zorgverleners van het Gloucestershire Royal Hospital. De prins, zelf genezen van het coronavirus, en zijn echtgenote moesten wel even wennen aan 'het nieuwe normaal'. Zo zei het koppel, volgens Britse media, het fijn te vinden om weer fysiek aanwezig te zijn maar wel het handenschudden te missen.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

William bedankt ambulancepersoneel

Prins William was dinsdag te gast bij ambulancepersoneel van het Kings Lynn Ambulance Station, onderdeel van het Queen Elizabeth Hospital. William nam tijdens zijn bezoek de tijd om de medewerkers te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. De prins was daarnaast benieuwd naar hoe zij de afgelopen maanden hebben ervaren.

Ambulancemedewerkers vertelden William welke maatregelen zijn genomen zodat ze ook in de hectische coronatijd hun werk kunnen blijven doen. De prins hoorde ook wat de impact van de crisis op de mentale gezondheid is en is geweest.

Zo vertelde William over het initiatief dat hij in april had gelanceerd met zijn vrouw Catherine, speciaal om zorgmedewerkers aan de frontlinie te helpen met mentale klachten door de crisis. Zorgpersoneel kan daarvoor dag en nacht bellen met de hulplijn van Our Frontline.

Ook prins William heeft tijdens de lockdown niet altijd even gezond gegeten. Zo vreest hij een beetje voor de beroemde coronakilo's, grapte de prins volgens verschillende media dinsdag tijdens zijn eerste werkbezoek sinds maart aan een ambulancedienst in Norfolk. William heeft net als vele anderen de verveling ook geregeld opgevangen met zoete lekkernijen. "Ik maak me ook zorgen om de taille van de natie met al die chocola en taarten", zei de prins. "Ik heb thuis heel veel gebakken. Chocola gaat er goed in."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De koninklijke agenda

Voor de komende weken staan er nu alleen op de agenda van Anne al officiële verplichtingen. Dat betekent overigens niet dat haar familieleden thuis blijven, haar bezoek was dinsdag ook het enige dat vooraf was aangekondigd. Publieke optredens zullen echter wel nog beperkt blijven omdat die doorgaans veel belangstelling trekken, niet aangekondigde optredens kunnen daarom wel.

Bron: ANP / TheRoyalFamily

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--