Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Britse royals wensen 'Three Lions' succes in EK-finale

11 juli 2021 · Leestijd 2 min

Prins William heeft het Engelse voetbalteam en coach Gareth Southgate zondagochtend alvast succes gewenst met de EK-finale. Het land speelt zondagavond op Wembley tegen Italië. De prins zal dan ook aanwezig zijn.

"Ik kan niet geloven dat dit gebeurt. Het is zo spannend", zegt de prins in een videoboodschap op Twitter. "Ik wens jullie heel veel succes. Jullie brengen het beste in Engeland naar boven. Het hele land staat achter jullie."

De prins, zijn vrouw Catherine en oudste zoon George stonden bij eerdere wedstrijden op Wembley regelmatig in het stadion om hun land aan te moedigen. William prijst vooral de samenwerking van het team, de bondscoach en de mensen achter het team. "Wat een teamprestatie", zegt William. "Iedereen heeft echt een cruciale rol gespeeld."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Brief van The Queen

Koningin Elizabeth heeft in een persoonlijke brief de coach van het Engelse voetbalteam Gareth Southgate succes gewenst. In de brief memoreert de Britse vorstin aan het jaar 1966 toen ze aanwezig was bij de WK-finale. "55 jaar geleden had ik het geluk om de trofee te overhandigen aan Bobby Moore en zag ik wat het betekende voor de spelers, het management en het ondersteunend personeel om de finale van een groot internationaal voetbaltoernooi te bereiken en te winnen", schrijft Elizabeth, die zondag niet bij de wedstrijd aanwezig zal zijn. Moore was toen aanvoerder van het Engelse elftal.

"Ik wil jullie allemaal feliciteren met het bereiken van de finale van de Europese kampioenschappen", laat ze weten aan het team van Southgate. "Ook stuur ik mijn wensen voor morgen jullie kant op in de hoop dat niet alleen jullie succes de geschiedenisboeken in zal gaan, maar ook jullie kracht, toewijding en trots."

In 1996 was het de laatste keer dat Engeland de finale haalde van een groot internationaal toernooi. Engeland won in dat jaar het WK.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--