Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Broer Diana boos over leugens begrafenis Diana

26 juli 2017 · Leestijd 2 min

Prinses Diana houdt twintig jaar na haar tragische overlijden de Britse media weer dagelijks bezig. Haar broer Earl Spencer haalde woensdag op radiozender BBC4 boos uit naar het paleis dat hem in 1997 zou hebben voorgelogen over de wens van de prinsen William en Harry om achter de baar van hun moeder door Londen te willen lopen.

,,Ze hebben tegen mij gelogen”, aldus Charles Spencer. ,,Ik was faliekant tegen. Dat kon je de rouwende jongens niet aandoen, maar het paleis drukte door.” Ook prins Philip zou zijn bedenkingen hebben gehad. Hij vond dat de wensen van zijn kleinzoons voorop moesten staan.

Nachtmerrie

Prins Harry, destijds twaalf jaar oud, heeft zich onlangs in een interview beklaagd over het lopen achter de baar. ,,Niemand zou dat een kind moeten aandoen. Mijn moeder was net overleden en ik moest een lang stuk achter haar kist aanlopen, gadegeslagen door duizenden langs de route en miljoenen op televisie.” Earl Spencer noemde dat een ,,nachtmerrie. Het ergste deel van de uitvaart. Het was een hel.”

Leugens

Hij wil ook stappen ondernemen tegen televisiezender Channel 5 die volgende week de documentaire 'Diana: 7 Days That Shook The Windsors' uitzendt. Daarin wordt beweerd dat Earl Spencer had geëist dat hij als enige achter de baar zou lopen en niet zoals uiteindelijk gebeurde met de twee prinsen, en met hun vader prins Charles en grootvader prins Philip. ,,Dit is een leugen”, aldus de graaf. Hij wilde helemaal niet achter de kist lopen maar deed het alleen om zijn neefjes te steunen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--