Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Buckingham Palace deelt recept voor pannenkoeken met koninklijke twist

20 februari 2021 · Leestijd 2 min

Buckingham Palace deelt een recept voor koninklijke pannenkoeken ter ere van Vastenavond, in het Verenigd Koninkrijk ook wel bekend als Pancake Day. "Een koninklijk recept voor pannenkoeken met een twist", deelt het hof op Twitter bij een kort filmpje.

Op het filmpje is de bereidingswijze van de pannenkoeken te zien, die met het Franse botersausje beurre noisette worden gemaakt. "Geniet ervan en we hopen dat jullie een vredige Vastenavond hebben", staat erbij. Er worden bovendien enkele serveertips gegeven. Zo kunnen de koninklijke pannenkoeken met jam en slagroom, met citroen en suiker of met ham, prei en kaas gegeten worden.

Vastenavond is een christelijke feest, dat elk jaar plaatsvindt op de dinsdag voor Aswoensdag en markeert traditiegetrouw het einde van de carnavalsperiode en de start van de vastentijd tot het paasfeest. In Engeland staat deze dag ook wel bekend als Pancake Day, omdat er traditioneel pannenkoeken worden gegeten. Doorgaans maakte men namelijk de voorraadkast leeg voor de vastentijd, waarin veelal eieren, melk en meel overbleven.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zo maak je de pannenkoeken klaar

Voor 10 stuks heb je het volgende nodig:

Ingrediënten

125 g bloem
30 g suiker
Mespuntje zout
2 eieren (maat M)
1.5 eigeel (30g)
250 ml melk
40 g boter

'Beurre noisette'

Doe de boter in een pan en kook totdat al het water in de boter kookt

Doe de boter in een pan en kook die zachtjes tot al het water in de boter gaar is en de melkbestanddelen op de bodem van de pan scheiden en zacht goudbruin worden. Dit sputtert zachtjes en zodra het rustiger wordt, heeft het een nootachtige bruine kleur. Zet de boter opzij om af te koelen. Dit geeft een geweldige smaak en houdt de pannenkoeken vochtig.

Pannenkoekenbeslag

Mix het zout, bloem, en de suiker met de eieren. Doe dit in fases zodat het een smeuig beslag wordt. Voeg de melk toe in fasen en op het einde de beurre noisette.

Doe een beetje boter in de pan, giet een lepel beslag erin en bak de pannenkoeken verder zoals je gewend bent! Eet smakelijk!

Meer serveertips? Bekijk dan deze link.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--