Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Buckingham Palace gaat onderzoek doen naar "pestende" Meghan

4 maart 2021 · Leestijd 3 min

Buckingham Palace gaat de aantijgingen van pestgedrag door Meghan Markle onderzoeken. Dat laat het Britse hof woensdag weten via een officieel statement.

Eerder deze week werd bekend dat Meghan tijdens haar verblijf in het paleis twee persoonlijke assistenten de deur uit gewerkt zou hebben en het leven van een derde medewerker zuur had gemaakt. Dat claimden oud-paleismedewerkers in The Times. Ook zou Meghan meerdere keren medewerkers aan het huilen gemaakt hebben.

Het hof laat weten "erg bezorgd" te zijn over de verwijten en stelt verder onderzoek in naar de beschuldigingen. "Medewerkers die in die tijd werkzaam waren, ook als zij dat nu niet meer zijn, worden uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek om te kijken of er lessen uit te trekken zijn." Volgens het hof heeft pestgedrag geen plek in het paleis. "Dat toleren wij niet."

De kant van Meghan

Meghan, de vrouw van de Britse prins Harry, is verdrietig over aantijgingen in The Times. Zij noemt deze "een berekenende smaadcampagne" en spreekt van misleidende en schadelijke informatie. "De hertogin is verdrietig over deze nieuwe aanval, vooral omdat zij zelf het doelwit van pestgedrag is geweest en ze zich erop toelegt om mensen te steunen die pijn en trauma hebben meegemaakt", zo liet haar woordvoerder eerder weten.

Een voormalig uitvoerend producent van de serie Suits kan moeilijk geloven dat Meghan het paleispersoneel het leven zuur zou hebben gemaakt. "Ik heb drie jaar met haar gewerkt voordat ze hertogin werd. Ik zag een warm, vriendelijk en zorgzaam persoon", twittert Jon Cowan in een reactie op het bericht van Buckingham Palace. "Ik weet natuurlijk niets van haar huidige leven maar ze krijgt van mij het voordeel van de twijfel."

Meghan speelde zeven seizoenen lang de rol van Rachel Zane in Suits. Toen ze eenmaal een relatie met prins Harry kreeg, stopte ze met acteren.

Sussex-biograaf

Journalist en schrijver Omid Scobie, co-auteur van de veelbesproken biografie Finding Freedom over Harry en Meghan, vindt het niet helemaal eerlijk dat het Britse koninklijk huis de aanval heeft geopend op de hertog en hertogin van Sussex terwijl het tegelijkertijd in alle talen zwijgt over mogelijke misstanden van prins Andrew. Dat zei hij vrijdag in Good Morning Britain.

Dat er een onderzoek komt naar mogelijk pestgedrag van Meghan richting paleismedewerkers snapt Scobie. "Ik begrijp dat ieders ervaring gehoord moet worden, net zoals bij iedere andere onderneming. Maar tegelijkertijd is dit wel een instituut dat zweeg over de aantijgingen over prins Andrew. Het voelt alsof we een ietwat ongelijk speelveld hebben", zei hij.

Andrew legde in 2019 zijn koninklijke taken neer vanwege zijn vriendschap met de Amerikaanse zedendelinquent Jeffrey Epstein. Een van Epsteins slachtoffers claimt dat zij ook seks met Andrew heeft gehad. De prins ontkent dat echter.

Scobie, die voor zijn boek met veel mensen sprak die met de Sussexes werkten, zegt zelf nooit signalen over pestgedrag te hebben opgevangen. "Ik heb vorig jaar veel mensen goed leren kennen die nauw met hen samenwerkten maar niemand heeft over pesten gesproken. Ik kwam wel veel mensen tegen die uitgeput waren."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--