Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Buitenechtelijke zoon prins Carlos wil Bourbon-Parma worden

24 december 2015 · Leestijd 2 min

De buitenechtelijke zoon van prins Carlos wil net als zijn vader een Van Bourbon-Parma worden. Dat meldt de site ThePostOnline. De jongen, Hugo Klynstra, werd in 1997 geboren uit een relatie van prins Carlos met Brigitte Klynstra. De prins heeft hem niet erkend.

Prins Carlos is de oudste zoon van prinses Irene. Zijn vader is Carlos Hugo van Bourbon-Parma, van wie Irene in 1981 scheidde. Carlos kreeg in de jaren negentig een relatie met Brigitte Klynstra en uit die relatie werd Hugo Klynstra geboren. De jongen wil nu ook de achternaam van zijn vader krijgen en alles wat daarbij hoort. Daar is hij een procedure voor begonnen. Prins Carlos bevestigt aan TPO het volgende: "Ik heb vernomen dat Hugo Klynstra een dergelijk verzoek heeft ingediend. Dat verzoek is op mijn initiatief nu voorwerp van een procedure. Het gaat om een persoonlijke aangelegenheid met een voor mij verdrietige achtergrond. Ik zie daarom af van een nadere toelichting en hoop dat de media de privacy en daarmee de rust van mijn gezinsleven zullen respecteren." Prins Carlos is inmiddels getrouwd met Annemarie Gualthérie van Weezel. Het paar heeft twee dochters. Volgens TPO kan het verstrekkende gevolgen hebben als de claim van Hugo door de rechter en de Hoge Raad wordt toegewezen. Hugo wordt dan lid van de Koninklijke Familie. In theorie zou hij zelfs aanspraak kunnen maken op de Spaanse troon. Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--