Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Buitenlandse royals denken aan slachtoffers overstromingen

17 juli 2021 · Leestijd 2 min

Verschillende buitenlandse royals hebben via sociale media hun steun betuigd naar aanleiding van de enorme wateroverlast in Duitsland, België en Nederland.

Koningin Margrethe van Denemarken heeft haar medeleven betuigd aan de slachtoffers van het extreme weer in Duitsland en België. Dat staat te lezen op de site van het Deense hof.

De vorstin bracht haar condoleances over aan de Belgische koning Filip en bondspresident Frank-Walter Steinmeier van Duitsland.

Ook in Denemarken is het noodweer dat Nederland, België en Duitsland heeft getroffen groot nieuws. De krant Ekstra Bladet maakt melding dat de overstromingen in het gebied de ergste zijn sinds 1962. De overstromingen zijn volgens de krant veroorzaakt door hevige regenval die verband houdt met klimaatverandering.

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben ook hun medeleven betuigd aan de slachtoffers van het extreme weer in Duitsland en België. Dat deelt het Zweedse hof op Instagram.

De Zweedse vorsten brachten hun condoleances over aan de Belgische koning Filip in een persoonlijke brief, die te zien is op het Instagramaccount van de koninklijke familie. Daarin staat dat het koninklijk paar meeleeft met iedereen die getroffen is door de overstromingen.

Ook schreven ze een vergelijkbare brief aan bondspresident Frank-Walter Steinmeier van Duitsland. Zowel België als Duitsland kampen met grote wateroverlast door hevige regenbuien. Er vielen ruim honderd doden en nog tientallen personen zijn vermist. De autoriteiten vrezen dat de aantallen slachtoffers de komende dagen nog verder stijgen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben op Twitter hun steun betuigd aan de inwoners van Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. 

"De schade en het verlies die zijn aangericht door de overstromingen in Duitsland, België, Luxemburg en Nederland zijn vreselijk", schrijft het paar op Twitter. "We denken aan iedereen die getroffen is door de overstromingen."

De prins en de hertogin van Cambridge zijn niet de eerste royals die hun steun betuigen. Ook de Deense koningin Margrethe liet van zich horen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten het zwaar getroffen Valkenburg. Het Belgische paar deed hetzelfde in eigen land.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--