Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Burgerlijk huwelijk prins Jaime en Viktória voltrokken

4 oktober 2013 · Leestijd 2 min

Het burgerlijk huwelijk van Prins Jaime, de jongste zoon van prinses Irene, is donderdag aan het eind van de middag gesloten in wijk bij Duurstede.

Dat gebeurde in bijzijn van directe familie en getuigen. Het huwelijk werd voltrokken door de oud-burgemeester van Wijk bij Duurstede, Guus Swillens. Dat heeft een woordvoerster van de RVD laten weten. Jaime trouwt zaterdag in Apeldoorn met Viktória Cservenyák. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en een groot deel van de koninklijke familie wonen het huwelijk in de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk bij. Aansluitend is er een feest op paleis Het Loo. Jaime de Bourbon de Parme (40) heeft zijn aanstaande ruim een jaar geleden leren kennen. De prins, die tweelingbroer is van prinses Margarita, is speciaal gezant natuurlijke hulpbronnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder was hij gestationeerd in Irak en Afghanistan en werkte hij in Brussel voor eurocommissaris Neelie Kroes. Boedapest Viktória Cservenyák (31) is geboren in Boedapest. Ze bracht haar jeugd door in Hongarije en Zwitserland en woont sinds haar achtste in Nederland. Cservenyák studeerde rechten in Utrecht en International Business Transactions & Law op Nyenrode in Amsterdam. Ze schreef de roman Jet Set Summer onder het pseudoniem Victoria Delano. Nu is ze bedrijfsjurist op het hoofdkantoor van de Rabobank. Prins Jaime is de laatste van de vier kinderen van prinses Irene en de in 2010 overleden prins Carlos Hugo die trouwt. Van de 14 kleinkinderen van koningin Juliana en prins Bernhard zijn alleen de twee jongsten, Nicolas en Juliana Guillermo - kinderen van prinses Christina - nog ongehuwd.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--