Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla doet oproep om aandacht te besteden aan eenzame ouderen

30 september 2020 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cornwall heeft zich via een videoboodschap uitgesproken voor het belang van Silver Sunday, de nationale dag voor ouderen in het Verenigd Koninkrijk. Camilla roept haar kijkers op om op 4 oktober te denken aan de oudere generatie, om zo hun eenzaamheid te verlichten.

"Silver Sunday is een dag die ons de kans geeft te focussen op de bijdrage van ouderen aan de samenleving. Verschillende generaties komen samen om hun ouderen in het zonnetje te zetten en vrienden te maken met allerlei activiteiten. Als onderdeel van de doelgroep van Silver Sunday kan ik eerlijk zeggen dat het een absoluut geweldig initiatief is", zegt Camilla. "Dit jaar is natuurlijk alles anders, met veel evenementen die virtueel plaatsvinden in plaats van in het echt."

Door de lockdown van de afgelopen maanden zijn veel ouderen nog eenzamer geworden. Daarom is Silver Sunday volgens Camilla belangrijker dan ooit. "Ik wil iedereen aanmoedigen om op 4 oktober aan de oudere generatie te denken, en om creatieve manieren te vinden om je dank en waardering voor ze te tonen. Op die manier zul je een enorm verschil maken voor iemand die zich deze herfst eenzaam voelt."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--