Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla geeft prijs aan militairen die bij uitvaart Philip waren

8 mei 2021 · Leestijd 2 min

Camilla, de echtgenote van prins Charles, heeft vrijdag een bezoekje gebracht aan het vijfde bataljon van The Rifles. Zo is te lezen op het Twitterkanaal van de Britse koninklijke familie. Sommige schutters uit het bataljon waren aanwezig tijdens de uitvaart van prins Philip, die begin april overleed.

Tijdens het bezoekje deelde Camilla aan het hele bataljon een prijs uit, de zogeheten Long Service and Good Conduct Award. Met het uitreiken van de prijs bedankte de hertogin van Cornwall de militairen voor hun trouwe service. Ook de familieleden van de militairen waren tijdens het bezoek aanwezig, waarmee Camilla na de uitreiken van de prijzen in gesprek ging.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In het bijzonder sprak de echtgenote van prins Charles met de militairen in dienst van de eregarde op Windsor Castle. Zij waren in dienst tijdens de uitvaart van prins Philip.

In juli 2020 werd Camilla benoemd tot Colonel-in-Chief van het bataljon. Het stokje werd doorgegeven door prins Philip, die de taak in de jaren daarvoor op zich nam.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--