Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla leeft mee met Britse WOII-veteranen

15 juli 2020 · Leestijd 2 min

Camilla heeft haar waardering uitgesproken voor de Britse strijdkrachten die zich tegenwoordig, maar ook in het verleden, inzetten voor het land. Dat deed de hertogin van Cornwall in het Royal Hospital in de Londense wijk Chelsea, waar veteranen van de Tweede Wereldoorlog wonen.

In het rusthuis werd stilgestaan bij de stichtersdag ('Founder's Day'), die aanvankelijk op 4 juni zou worden gevierd maar vanwege de coronacrisis werd uitgesteld. Tijdens de ceremonie op de centrale binnenplaats sprak ze de veteranen toe en zei ze mee te leven met de veteranen die door corona enkele collega's zijn verloren. "Ik weet dat jullie de laatste tijd een bijzonder moeilijke tijd hebben meegemaakt, waarbij jullie tien gepensioneerden zijn kwijtgeraakt aan Covid-19. Ik zou mijn oprechte medeleven willen betuigen aan de families van degenen die zijn gestorven en aan ieder van jullie, die nu het pijnlijke proces doorlopen om de kloof die de geliefde vrienden hebben achtergelaten, moeten accepteren."

Ook sprak Camilla haar waardering uit voor het werk van de strijdkrachten. "In tijden van oorlog en in tijden van vrede, of ze nu worden gezien of niet, ondersteunen en versterken de strijdkrachten onze natie, net zoals ieder van jullie dat deed gedurende je hele carrière." Na haar toespraak had ze een onderonsje met de dertig aanwezigen, en hoorde ze dat de gepensioneerden ook een lichtpuntje in de crisis zagen. Ze hadden op het terrein van het rusthuis namelijk een eigen pub opgericht, zo werd onthuld door de gouverneur-generaal van Chelsea.

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het koninklijke ziekenhuis werd in 1682 opgericht door koning Charles II. Hij wilde de veteranen een plek geven om na hun pensionering te kunnen wonen. Tegenwoordig wonen er driehonderd voormalig soldaten van het Britse leger.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--