Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla, Mathilde, Rania en Mary komen samen op Buckingham

30 november 2022 · Leestijd 2 min

Koningin-gemalin Camilla heeft dinsdag op Buckingham Palace een receptie gehouden vanwege de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen, een initiatief van de Verenigde Naties. De echtgenote van koning Charles hield voor de honderden aanwezigen een toespraak over het probleem dat volgens haar een "wereldwijde pandemie" is.

Bij de receptie waren meer dan driehonderd mensen aanwezig. Ook koningin Rania van Jordanië, de Belgische vorstin Mathilde en kroonprinses Mary van Denemarken waren naar Londen afgereisd. Onder de gasten waren ook slachtoffers van geweld en mensen van liefdadigheidsinstellingen die daartegen strijden. Volgens Camilla was er dinsdag een "bijzondere groep mensen" aanwezig bij het evenement.

De koningin-gemalin heeft de afgelopen jaren veel verschillende verhalen gehoord en geleerd dat "herinneren en luisteren" twee belangrijke manieren zijn om te helpen. "We herinneren de vrouwen die om het leven zijn gebracht door een vreemde of door de persoon die het meest van hen zou moeten houden", aldus Camilla. "Deze vrouwen kunnen helaas niet meer zelf praten, maar we luisteren naar wie dat wel kunnen. Ik heb van mijn gesprekken met deze dappere overlevers geleerd dat ze boven alles willen dat er naar hen wordt geluisterd, dat ze worden geloofd en dat wordt voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt."

"Ik was diep geraakt en geïnspireerd door hun verhalen", schrijft Camilla na afloop op Twitter.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--