Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla open over gemis tijdens zelfquarantaine

7 april 2020 · Leestijd 2 min

Camilla is sinds maandag na veertien dagen weer herenigd met haar man prins Charles. Tijdens de periode van zelfisolatie heeft ze haar familie erg gemist. De hertogin van Cornwall vond het vooral moeilijk dat ze niet kon knuffelen met haar kleinkinderen, zo onthulde ze in een telefoontje met een oudere dame.

De hertogin, die zich afzonderde omdat Charles was besmet met het coronavirus, ging na haar zelfquarantaine gelijk weer aan de slag. Camilla pleegde een belletje voor Silverline, een luisterlijn voor eenzame ouderen.

Camilla sprak met de 85-jarige Doris Winfield, die ook de afgelopen weken alleen is. De hertogin vertelde haar dat het moeilijkste aan haar afzondering was dat ze "niet met haar kleinkinderen kon knuffelen." Wel waren de dames het erover eens dat lezen hielp om de tijd door te komen. Zo lezen ze allebei graag Agatha Christie.

Doris vond het geweldig om Camilla aan de lijn te hebben. "Ik ben de afgelopen weken erg eenzaam geweest en het was fantastisch om met haar te praten", vertelt ze aan de Daily Telegraph. "We hadden het over het leven in isolatie en onze gedeelde hobby's. Ze was erg geïnteresseerd in mijn familie en hoe ik het volhield zonder ze. Het heeft me echt opgevrolijkt."

Zelfquarantaine

Eind vorige maand werd bekend dat het longvirus bij Charles was geconstateerd. Camilla werd ook getest, maar zij was niet besmet. De prins verbleef vervolgens een week lang in zelfquarantaine en zijn vrouw zonderde zich - volgens de regels van de Britse overheid - veertien dagen af. Volgens de Daily Mail mogen de twee sinds maandag weer in dezelfde ruimtes vertoeven op hun Schotse residentie Birkhall.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--