Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla praat over speciale gratis treinreis

31 maart 2021 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cornwall heeft dinsdagochtend op Victoria Station in Londen gesproken over het Rail to Refuge-programma. Dat deed Camilla samen met station-directeur Darren O'Brien, zo melden de sociale kanalen van Clarence House.

Het Rail to Refuge-programma is een initiatief dat mensen die lijden onder huiselijk geweld, gratis richting een veilig onderkomen vervoert. Het project werd tijdens de eerste coronalockdown door alle Britse treinmaatschappijen geïntroduceerd. Gemiddeld maken zo'n vier mensen dagelijks gebruik van de service, zo blijkt uit cijfers.

Gratis vervoer kan een levenslijn zijn voor mensen die vluchten van misbruik, maar die zelf geen geld hebben, schrijft het hof verder. Van iedereen die gebruik heeft gemaakt van de service, zegt een meerderheid (twee derde) dat ze de reis niet zou hebben ondernomen als er geen gratis was geweest.

Vorige week sprak Camilla in een videoboodschap al haar steun uit voor het project. Ze zei daarin onder meer dat de lockdown "voor iedereen zwaar was, maar dat het voor de mensen die lijden onder huiselijk geweld levensbedreigend is geweest."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--