Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla: vrouwelijke journalisten in Afghanistan verdienen onze steun

10 september 2021 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cornwall roept op vrouwelijke journalisten die in Afghanistan hun leven riskeren om het nieuws te verslaan te steunen. Dat deed zij tijdens het Woman in Journalism-evenement in het Schotse Dumfries House. Camilla is samen met prins Charles in Schotland voor verschillende werkbezoeken.

Hertogin_Camilla_paneldiscussie.jpg

Aan het eind van haar bezoek aan het evenement sprak Camilla de samengekomen journalisten toe. "Ik heb begrepen dat er in 2020 zevenhonderd vrouwelijke journalisten werkzaam waren in Kabul. Tegenwoordig zijn dat er minder dan honderd. Met het verlies van zeshonderd stemmen zullen de ervaringen van talloze Afghanen niet verteld worden."

Ook zei de hertogin dat alle journalisten die vechten voor gerechtigheid onze dank en bewondering verdienen. "Laten we er alles aan doen om de dappere vrouwelijke journalisten van Afghanistan te steunen en, cruciaal, te luisteren naar het werk dat hen elke dag in gevraag brengt."

Lees verder onder de foto.

Tijdens het evenement sprak de hertogin onder meer met BBC-journaliste Yalda Hakim, die onlangs een woordvoerder van de Taliban interviewde toen deze haar rechtstreeks belde tijdens een live-uitzending. Camilla richtte zich in haar slotwoord nog even speciaal nog tot Hakim. "Het was een bijzonder genoegen om Yalda Hakim te spreken, die onlangs een Taliban-woordvoerder met zoveel focus en kalmte interviewde."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--