Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla vertelt over haar grote bron van zorgen

7 juli 2020 · Leestijd 2 min

Camilla, De Hertogin van Cornwall sprak dinsdag uitgebreid over alle zaken die in haar leven belangrijk zijn in The Emma Barnett Show op de BBC-radio. Camilla was gastpresentator en bepaalde de onderwerpen in het drie uur durende programma dat voor de gelegenheid vanuit Clarence House werd uitgezonden.

De coronacrisis, en de explosieve toename van huiselijk geweld die daarmee gepaard gaat, is een grote bron van zorg bij Camilla. Ze is sinds vorige week beschermvrouwe van SafeLives, een Britse organisatie tegen huiselijk geweld. "De afgelopen maanden heb ik hartverscheurende verhalen gekregen van mensen die thuis grote ellende hebben meegemaakt. We weten dat het gebeurt, het geweld is soms onbeschrijfelijk. Het is de hoogste tijd dat slachtoffers in alle openheid over mishandeling kunnen praten en dat er maatregelen tegen dat geweld kunnen worden genomen. Thuis moet een veilige plaats voor iedereen zijn," betoogde de hertogin.

Camilla vertelde ook hoe moeilijk ze het vond om in coronatijden de social distancing na te leven. "Bij een bezoek onlangs aan medewerkers van de Nationale Gezondheidsdienst NHS wilde ik op de medewerkers afstappen om ze een hand te geven. Dat kon natuurlijk niet en gaf me een vreemd gevoel daar zo staand in mijn kleine cirkeltje."

Jack Russels

Ze sprak ook over luchtiger zaken, zoals de balletlessen die ze volgt en haar liefde voor haar honden, twee Jack Russels. "Het leuke aan honden is dat je ze kunt laten zitten, dat je een leuk lang gesprek kunt voeren, dat je boos kunt zijn, dat je verdrietig kunt zijn en dat ze gewoon naar je zitten te kijken terwijl ze met hun staart kwispelen."

Luisteraars reageerden enthousiast op de uitzending. Iemand zei het fijn te vinden om het stemgeluid van Camilla zo uitgebreid te horen, omdat dat een zeldzaamheid is. "Ik heb nogal een lage stem, dus ik vraag me af of dat zo fijn is om naar te luisteren," zei de hertogin met enige zelfspot.

bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--