Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla zet haar schoonzus prinses Anne in het zonnetje

14 januari 2020 · Leestijd 2 min

Een dag nadat de gehele wereldpers de aandacht had gericht op het familieberaad tussen koningin Elizabeth en de prinsen Charles, William en Harry is het weer 'business as usual' binnen de Britse koninklijke familie. Zo gingen Camilla en prinses Anne dinsdag samen naar het Schotse Aberdeen.

Camilla deelde in haar rol van hoofd van de universiteit van Aberdeen een eredoctoraat uit aan niemand minder dan haar schoonzus prinses Anne. Ze werd voorgedragen als erkenning voor haar liefdadigheidswerk. Anne is beschermvrouwe van Save the Children en is betrokken bij tal van andere organisaties.

Camilla, die in Schotland hertogin van Rothesay genoemd kan worden, bekleedt sinds 2013 de ceremoniële functie van universiteitshoofd.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

William ging voor zijn oma aan de slag in Buckingham Palace. Hij ridderde op het paleis in Londen onder anderen brexit-onderhandelaar Olly Robbins, voormalig cricketspeler Andrew Strauss, rapper M.I.A. en componist Anna Meredith.

Bron: ANP / Foto: @ClarenceHouse

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--