Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla: 'zolang we kunnen lezen, kunnen we reizen'

20 november 2020 · Leestijd 1 min

Camilla, hertogin van Cornwall, is blij dat we ondanks alle onzekerheden van de coronacrisis nog boeken kunnen lezen. Dat zei de echtgenote van prins Charles donderdag in een videoboodschap tijdens de uitreiking van de prestigieuze Booker Prize.

"Terwijl Covid-19 ons van zoveel culturele geneugten beroofde - livemuziek, theater, bioscoop, kunstgalerijen en zoals vanavond om bij elkaar in levende lijve samen te zijn - kunnen we tenminste nog lezen. Zolang we kunnen lezen, kunnen we reizen, ontsnappen, ontdekken, lachen, huilen en worstelen met de mysteries van het leven", zo sprak Camilla. De uitreiking van de Booker Prize is mede daarom belangrijker dan ooit, vond de hertogin.

Camilla is al sinds 2013 betrokken bij de Booker Prize. Dit jaar kon ze er vanzelfsprekend niet bij zijn en nam ze een boodschap op in Clarence House. De hoofdprijs ging naar de Schotse acteur Douglas Stuart voor zijn debuutroman Shuggie Bain.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--