Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Canada stopt met beveiligen Harry en Meghan

28 februari 2020 · Leestijd 2 min

Canada staakt de ondersteuning bij de beveiliging van prins Harry en Meghan Markle. Dat komt omdat het echtpaar een stap terug heeft gedaan binnen de Britse koninklijke familie.

De Britse autoriteiten vroegen Canada vorig jaar om hulp bij de beveiliging van het stel. "Die ondersteuning wordt in de komende weken gestaakt, vanwege hun nieuwe status", meldt minister Bill Blair van Openbare Veiligheid volgens omroep CBC.

Harry en Meghan brengen veel tijd door in Canada, vorig jaar nog als volwaardige leden van het Britse koningshuis. Dat betekent volgens de minister dat zijn land verplicht was te helpen bij de beveiliging van de hooggeplaatste gasten.

Experts schatten dat het tientallen miljoenen dollars per jaar kost om het stel te bewaken. Lobbygroep Canadian Taxpayers Federation eiste dat daar geen Canadees belastinggeld aan wordt uitgegeven. Een petitie met die eis is volgens CBC 80.000 keer ondertekend.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--