Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine belt met 'haar' Spider-Man

31 mei 2021 · Leestijd 2 min

Catherine heeft weer gebeld met de fotograaf van een van de inzendingen van haar fotoproject 'Hold Still'. De hertogin van Cambridge sprak deze keer met Jason Baird uit Stockport, die tijdens de lockdown elke dag verkleed als Spider-Man de straten opging om zo kinderen op te vrolijken.

Catherine nodigde voor het project 'Hold Still' mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. Baird was een van de honderd uitgekozen inzendingen van de ruim 31.000 foto's die werden opgestuurd. Op zijn foto is te zien hoe Baird, in het dagelijks leven een vechtsportleraar, verkleed als Spider-Man een achterwaartse salto maakt. Op de achtergrond kijken kinderen van achter een raam toe.

Het idee om verkleed als Spider-Man over straat te rennen ontstond tijdens het begin van de lockdown. Toen ze hoorden dat mensen maar één uur per dag naar buiten mochten, besloot hij samen met zijn vriend Andrew Baldock kinderen te gaan opvrolijken, omdat zij door de lockdown hun vriendjes niet konden zien. De inzet van de Stockport Spider-Men werd duidelijk gewaardeerd. "Kinderen gingen zichzelf ook verkleden als Spider-Man en sommigen plaatsen zelfs bordjes met 'Spider-Man, kom hier langs' achter het raam", vertelt Baird.

Catherine liep tijdens het gesprek al vooruit op een volgende ontmoeting en zei dat het leuk zou zijn om Baird in zijn pak te zien rondrennen als ze ooit in Stockport is. Daar stemde de Spider-Man mee in. "Laat het me maar weten, dan doe ik het pak aan!"

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--