Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine de straat op om haar fotoboek te verstoppen

7 mei 2021 · Leestijd 2 min

Catherine heeft vrijdag op een ludieke manier de eerste exemplaren uitgedeeld van het vrijdag verschenen fotoboek dat ze samenstelde over de impact van de coronacrisis in het Verenigd Koninkrijk. De hertogin van Cambridge ging de straat op om een paar boeken te verstoppen.

De gelukkige vinders hebben straks een speciaal exemplaar van Hold Still: A Portrait Of Our Nation In 2020 in bezit. Het is versierd met een gouden strik en binnenin treffen ze een brief van Catherine aan.

Niet alleen de vrouw van prins William zelf ging met een stapel boeken op pad. Ook juryleden, mensen van wie hun foto in het boek is opgenomen en zogenoemde Book Fairies - een wereldwijd netwerk van literatuurliefhebbers die boeken voor andere verstoppen om ze te vinden, te lezen en weer achter te laten voor anderen - hebben boeken verstopt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bezoek

Catherine_Holdstill2.jpg

Catherine ging vrijdag ook op bezoek bij de National Portrait Gallery om te spreken met de mensen van wie er foto's in het boek staan.

Online

Het initiatief voor het fotoboek is vorig jaar ontstaan. Samen met de National Portrait Gallery nodigde de hertogin mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. In totaal kregen zij ruim 31.000 foto's binnen, waarvan honderd beelden de selectie voor het fotoboek hebben gehaald. Deze waren eerder ook in een onlinetentoonstelling te zien.

De opbrengst ervan wordt verdeeld tussen verschillende Britse projecten die zich inzetten voor mentale gezondheid en voor kunst, en The National Portrait Gallery.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--