Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine en William hoe hulpdienst jongen (12) redde

5 maart 2021 · Leestijd 2 min

William en Catherine hebben deze week gebeld met de ouders van Jack, een 12-jarige jongen wiens leven gered werd door de organisatie Shout 85258. Deze stichting biedt steun aan mensen die kampen met mentale gezondheidsproblemen. Ook de jongen zelf was bij het videogesprek aanwezig.

Jack stuurde zelf een berichtje naar de organisatie omdat hij last had van zware angstaanvallen tijdens de coronapandemie. Het werd op een gegeven moment zelfs zo erg dat hij besloot om een einde aan zijn leven te maken. Op het moment dat de jongen op de rand van een brug stond, besloot hij om Shout 85258 een berichtje te sturen.

Tijdens het gesprek hoorden de hertog en hertogin van Cambridge het verhaal aan en spraken zij met Jack en zijn ouders over hoe het thuis ging en dat het moeilijk was om erachter te komen hoe het zo de verkeerde kant op kon gaan met Jacks angstaanvallen.

Volgens de jongen zorgde de communicatie met Shout 85258 via de app ervoor dat hij makkelijker over zijn probleem en zijn emoties kon praten. William en Catherine vonden het heel moedig van Jack dat hij zijn verhaal wilde delen en zo ook het bewustzijn van mentale gezondheidsproblemen en de bekendheid van de service van Shout 85258 vergroten.

Bron: ANP

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto: Shout85258

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--