Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine en William vieren verjaardag in ziekenhuis

6 juli 2020 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben zondag een bezoek gebracht aan het Queen Elizabeth Hospital in Norfolk. Het bezoek was in het kader van de 72ste verjaardag van de NHS, de Britse nationale gezondheidsdienst.

Rond theetijd betraden de royals het ziekenhuis. Ze dronken een kopje thee met stafleden en lieten zich informeren over hun werkzaamheden tijdens de coronacrisis. Ook hadden William en Catherine gesprekken met het verplegend personeel en andere medewerkers van het ziekenhuis.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het paar bedankte de medewerkers voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Ook spraken ze met verpleegster Suzie Vaughan. Zij werd een nationale beroemdheid toen bekend werd dat ze twee maanden haar kinderen niet had kunnen zien vanwege haar werk in het ziekenhuis.

Suzie wilde niet het risico lopen haar kinderen te besmetten en bleef op haar werk. Begin vorige maand zag ze haar dochters van zeven en negen na lange tijd weer. Het filmpje van die hereniging werd een internethit.

Prins Charles

Ook prins Charles stond zondag stil bij het feit dat de Britse gezondheidsdienst 72 jaar geleden is opgericht. Hij nam een video op waarin hij alle doktoren, zusters, paramedici en andere gezondheidszorgmedewerkers eert en bedankt voor hun inzet tijdens de coronacrisis. 

"Na meer dan zeven decennia is het bekende principe van gerichte zorg verlenen aan hen die het nodig hebben, nog steeds van grote waarde en het is nooit relevanter geweest dan het nu is", zegt Charles. "De NHS en het hele land zijn met deze crisis door de moeilijkste tijd in de geschiedenis gegaan."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--