Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine fotografeert met kinderen in ziekenhuis

28 januari 2020 · Leestijd 2 min

Voor Catherine stond dinsdagochtend in het teken van twee onderwerpen die haar nauw aan het hart liggen: kinderen en fotografie. De echtgenote van prins William, een zelfverklaard "enthousiast amateurfotografe", ging op bezoek bij een kinderziekenhuis in Londen waar onder meer een fotografieworkshop werd gegeven.

De hertogin van Cambridge maakte toen ze aankwam nogal een entree omdat haar rok door de harde wind omhoog werd geblazen. Catherine kon er wel om lachen en voorkwam een 'Marilyn Monroe-moment' door het kledingstuk stevig vast te houden. Ze werd bij het Evelina London Children’s Hospital, waar ze beschermvrouwe van is, opgewacht door een jong meisje dat haar een bos bloemen overhandigde.

In het ziekenhuis nam de hertogin deel aan verschillende creatieve activiteiten. Deze worden georganiseerd om te onderzoeken hoe ze de gezondheid van de jonge patiënten kunnen bevorderen, maar ook om hun tijd daar aangenamer te maken. Catherine zag dinsdag met eigen ogen hoe de kinderen onder meer leerden tekenen en fotograferen.

Lees verder onder de foto's.

De hertogin heeft al jaren een passie voor fotografie en kunst. Zo studeerde ze kunstgeschiedenis aan de universiteit van het Schotse St. Andrews, waar ze William leerde kennen. Deze week verschenen ook foto's die Catherine maakte van overlevenden van de Holocaust. De kiekjes die ze maakte ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust worden later dit jaar tentoongesteld.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--