Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine geeft virtuele aftrap naar belangrijke toespraak

27 november 2020 · Leestijd 2 min

Nadat Catherine, de hertogin van Cambridge, eerder deze week bekend maakte dat er meer dan een half miljoen mensen hebben geantwoord op de '5 Big Questions survey', heeft ze nu via sociale media een korte aftrap gegeven in aanloop naar haar speech op vrijdag toe. Dan spreekt Catherine tijdens een online forum dat gehouden wordt door The Royal Foundation en Ipsos MORI.

De hertogin van Cambridge zal dan de resultaten bekend maken van het project waarmee ze in januari is begonnen, ten behoeve van een gezondere toekomst van jonge Britse kinderen. Catherine onthulde in haar korte video dat 98% van de respondenten vindt dat de verzorging van een kind essentieel is voor het verdere verloop van hun leven. Maar dat slechts 1 op de 4 mensen vinden dat met name de eerste vijf levensjaren van een kind belangrijk zijn.

Catherine heeft haar project actief gepromoot in het Verenigd Koninkrijk tussen 22 januari en 21 februari en is daarvoor ondermeer naar Cardiff, Birmingham, Woking, Londen, Belfast en Aberdeen afgereisd. Tijdens deze tour wilde ze vooral te weten komen hoe mensen zich over dit onderwerp voelen en wat hun ervaringen zijn.

Met name de invloed van het coronavirus heeft veel impact gehad op families en op de verzorging van hun kinderen. "Dit jaar is enorm zwaar geweest voor iedereen en daardoor is er eigenlijk nooit eerder zo'n belangrijk moment geweest om over onze families te praten," aldus Catherine, in een video die eerder deze week op sociale media werd geplaatst.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--