Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine het water op met overlevenden Holocaust

22 september 2021 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cambridge heeft dinsdag een ontmoeting gehad met enkele overlevenden van de Holocaust. Tijdens een boottocht in het Lake District in het noordwesten van Engeland sprak Catherine met twee van de zogenoemde Windermere Children, een groep van zo'n driehonderd kinderen die na de oorlog in deze bosrijke omgeving kon bijkomen van hun ervaringen gedurende de Tweede Wereldoorlog.

"Ik wilde Ike en Arek, enkele van de overlevenden, persoonlijk ontmoeten om hun verhalen te horen", schreef de hertogin na afloop op Instagram bij een serie foto's van de boottocht. "Verhalen over hoe ze doorgingen met het opzetten van hun eigen bedrijven, of het schrijven van een boek en tot op de dag van vandaag nog steeds zo nu en dan een ​​rondje golf spelen. Het was zo krachtig om te horen hoe hun tijd in dit gebied, genietend van openluchtrecreatie, sport en kunsttherapie, hen in staat stelde om hun leven en uiteindelijk hun families hier in het VK opnieuw op te bouwen."

De 39-jarige hertogin bracht de rest van de dag ook door in de noordwestelijke regio Cumbria. Voorafgaand aan de boottocht ondernam ze enkele buitenactiviteiten met een groep luchtmachtcadetten. Met hen ging ze abseilen en mountainbiken. Na de boottocht met de Windermere Children ontmoette ze in het nabijgelegen Jetty Museum familieleden van andere Holocaust-overlevenden. Daar hoorde ze meer over het werk van het Lake District Holocaust Project, dat de ervaringen van de Windermere-kinderen documenteert.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--