Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine hoort emotioneel verhaal van ziekenhuiskok

4 juni 2021 · Leestijd 2 min

Catherine, de echtgenote van prins William, heeft donderdag gebeld met een ziekenhuismedewerkster die te zien is op een foto uit haar project Hold Still. Gimba, werkzaam als kok in een Brits ziekenhuis, vertelde de hertogin van Cambridge het emotionele verhaal achter de foto.

Catherine, die zelf ook graag fotografeert, nodigde voor het project Hold Still mensen uit om portretten in te sturen die ze tijdens de eerste lockdown hebben gemaakt. De afgelopen maanden sprak de hertogin al met meerdere van de honderd finalisten. Donderdag was Gimba, die door een collega was vastgelegd, aan de beurt.

Op de foto is te zien hoe de kok tijdens haar werk aan het lunchen is. Op dat moment had Gimba echter net gehoord dat haar moeder in Nigeria was opgenomen in het ziekenhuis. Ze kon niet naar haar toe vanwege een vliegverbod. Toch besloot Gimba geen vrije dagen op te nemen. "Ik moet mijn patiënten eten geven", vertelde ze aan Catherine. "Het was zwaar, maar ik houd van mijn werk omdat de patiënten ons nodig hebben."

Lees verder onder het videofragment en de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De hertogin denkt dat Gimba de dagen van de patiënten "een stukje beter" maakt. Dat doet ze al twintig jaar met allerlei verschillende gerechten, vertelde de kok. "Eten voedt de ziel", reageerde Catherine.

De foto waarop Gimba geniet van een bord rijst met kip vindt de hertogin erg mooi. "Ik vind het mooi hoe je veerkracht en een sprankje hoop laat zien en dat je geniet van de kleine dingen, omdat ik denk dat we allemaal veel meer zijn gaan genieten van de kleine dingen. En ik houd van de vriendelijke lach op je gezicht, hoewel het een hele zware dag voor je was", zei Catherine. "En dat je, overduidelijk, geniet van je lunch."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--