Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine krijgt nieuwe titels van koning Charles

11 augustus 2023 · Leestijd 2 min

Catherine kan een aantal nieuwe titels toevoegen aan haar cv. Buckingham Palace maakt bekend dat negen werkende royals nieuwe militaire titels krijgen, waaronder de prinses van Wales.

Catherine is vanaf nu de Commodore-in-Chief van de Fleet Air Arm, de luchtvaarttak van de Britse Koninklijke Marine, de Colonel-in-Chief van de 1st Queen's Dragoon Guards, een cavalerieregiment, en Royal Honorary Air Commodore van de RAF Coningsby, de RAF (Royal Air Force) is de luchtmacht van het Verenigd Koninkrijk. Die laatste titel is een bijzondere voor Catherine, want haar grootvader, Peter Middleton, was een RAF-piloot die in de Tweede Wereldoorlog heeft gediend. 

ANP-465195534

Volgens Buckingham Palace zijn de nieuwe benoemingen bedoeld om de nauwe relatie tussen de strijdkrachten en de koninklijke familie tijdens het bewind van koning Charles te laten zien. Het is niet de eerste militaire titel die Catherine ontvangt. in 2022 wordt ze al benoemd tot de kolonel van de Irish Guards. In maart brengt ze nog een bezoek aan een oefening van de Irish Guards

Lees verder onder de foto's.

Catherine Irish Guards
Catherine bij een oefening van de Irish Guards.
Catherine
Tijdens een bezoek aan een besneeuwde legerbasis zien we Catherine van haar stoerste kant.

In deze video delen prins William en Catherine op sociale media het nieuws dat zij nieuwe titels hebben ontvangen. Prins William is vanaf nu Colonel-in-Chief, The Mercian Regiment; Colonel-in-Chief, The Army Air Corps; en Royal Honorary Air Commodore, RAF Valley. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Andere leden die nieuwe titels hebben gekregen, zijn onder anderen koningin Camilla, prinses Anne, prins Edward en zijn vrouw Sophie. Sommige van de titels behoorden eerder toe aan prins Andrew. Zo heeft Sophie, de hertogin van Edinburgh, Andrews titel als erekolonel van de Royal Irish Regiment overgenomen en Camilla heeft zijn titels als kolonel van de Grenadier Guards en The Royal Lancers gekregen. 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--