Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine laat zich in Schotland inspireren door Diana

25 mei 2021 · Leestijd 2 min

Prins William werd maandag op zijn rondreis door Schotland voor het eerst vergezeld door zijn vrouw Catherine. Samen brachten zij een bezoek aan Turning Point Scotland, een organisatie die zich onder meer inzet om mensen met mentale gezondheidsproblemen en daklozen te helpen. Catherine verscheen in een outfit dit geïnspireerd was op prinses Diana.

Het koppel sprak daar met een aantal mensen die baat hebben bij de programma's die door de liefdadigheidsinstelling worden aangeboden. Zo helpt de organisatie mensen om problematisch drank- en drugsgebruik aan te pakken.

Neil Richardson, topman van Turning Point Scotland, was verheugd met het bezoek van William en Catherine. "Ik denk dat dit de hele organisatie een boost zal geven. Niet alleen omdat ze de tijd hebben genomen om ons te bezoeken, maar het is ook een erkenning ons werk ertoe doet en dat het wordt gewaardeerd."

William en Catherine, die in Schotland de titels van graaf en gravin van Strathearn voeren, zijn de komende vier dagen nog op rondreis door Schotland. Later deze week zullen zij onder meer een bezoek brengen aan St. Andrews University, waar zij elkaar twintig jaar geleden voor het eerst ontmoetten.

Prinses Diana

Bijzonder was dat Catherine voor een koningsblauwe outfit had gekozen die sterk deed denken aan een ensemble dat prinses Diana in 1992 droeg. De hertogin droeg een colbert van de Zara met een lange rok. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--