Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine lanceert fotowedstrijd over leven in coronacrisis

7 mei 2020 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cambridge heeft donderdag een speciale fotowedstrijd gelanceerd waarbij deelnemers platen moeten schieten van het gevoel, de sfeer, de hoop en angst van het Britse volk tijdens de coronacrisis. Dat maakte Kensington Palace bekend.

Het fotoproject Hold Still wordt in samenwerking met de National Portrait Gallery georganiseerd. Catherine is sinds 2012 beschermvrouwe van deze organisatie. In een verklaring laat de hertogin weten onder de indruk te zijn van de beelden van mensen die onder de coronacrisis te lijden hebben.

"Sommige verschrikkelijk trieste beelden laten menselijke tragedie zien, andere laten weer opbeurende beelden zien van mensen die samenkomen om hen die het nog zwaarder hebben te steunen. Met Hold Still willen we een beeld van het land schetsen en laten zien wat iedereen momenteel meemaakt. Met foto's van veerkracht, moed en liefdadigheid, al die dingen die mensen momenteel ervaren."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beoordelen van de foto's

Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen tot en met 18 juni hun kiekjes insturen op de website van de National Portrait Gallery. Honderd geselecteerde foto's zullen dan op een muurloze galerij - "een unieke digitale expositie" - tentoongesteld worden. Een selectie van de foto's zal later in het jaar in het hele Verenigd Koninkrijk te zien zijn.

De foto's mogen met een mobiele telefoon of een digitale camera gemaakt worden. Ieder plaatje zal op de emotie en het gevoel dat het weergeeft beoordeeld worden en niet zozeer op de kwaliteit of de techniek waarmee het gefotografeerd is.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--