Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine neemt rol van Edward op Wimbledon over

12 juli 2021 · Leestijd 2 min

Het was een zondag vol sport voor Catherine, de hertogin van Cambridge. Voor de EK-finale voetbal zat ze zondagmiddag samen met haar vader Michael Middleton op de tribune tijdens de finale van Wimbledon, die ging tussen Novak Djokovic en Matteo Berrettini. De vrouw van prins William zag daar hoe Djokovic zijn twintigste grandslamtitel veroverde.

Ook prins Edward, de neef van koningin Elizabeth, zat met zijn familie in de koninklijke loge op Wimbledon. De 85-jarige hertog van Kent reikte zondag na 52 jaar voor het laatst de prijs uit aan de winnaar. Hij deed dat in zijn rol als voorzitter van de All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC). Op het Centre Court feliciteerde Edward Djokovic met zijn overwinning en overhandigde hem de trofee.

Bij de uitreiking was ook Catherine van de tribune naar de baan gekomen. Zij is sinds enkele jaren beschermvrouwe van de AELTC en neemt het stokje van Edward over als voorzitter van de club. Catherine zal volgend jaar de prijs uitreiken aan de winnaar van het tennistoernooi.

Lees verder onder de foto's.

Edward is sinds 1969 voorzitter van de club geweest. Hij nam de rol over van zijn moeder, prinses Marina, die een jaar eerder overleed. Door de jaren heen heeft Edward meer dan 350 trofeeën uitgedeeld op Wimbledon.

In een verklaring op de website van Wimbledon liet de hertog zaterdag weten dat hij het "een eer" vindt zo lang bij de club betrokken te zijn geweest. "Het was een buitengewone ervaring om dit toernooi en het tennisspel te zien groeien en generaties te inspireren in de afgelopen vijf decennia. Ik ben ongelooflijk trots dat ik er deel van heb uitgemaakt. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe de jonge spelers van vandaag steeds beter worden en ik zal ze blijven aanmoedigen."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--