Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine nieuwe beschermvrouwe van Britse padvinderij

29 september 2020 · Leestijd 2 min

Catherine wordt president van UKscout, dat maakte het paleis bekend via Twitter. De hertog van Kent was al president. De neef van koningin Elizabeth en Catherine gaan het vanaf nu samen doen. Ter ere van haar nieuwe titel bracht Catherine een bezoek aan de Cub en Beaver Scouts.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De hertogin van Cambridge bracht vandaag een bezoek aan de Cub en Beaver Scouts om de vrijwilligers van de organisatie te bedanken voor hun harde werk bij het ondersteunen van meer dan een half miljoen jonge mensen en hun families tijdens de lockdown.

Kate hoorde hoe de Scouts zich hebben aangepast tijdens de pandemie door scoutsessies en online activiteiten te blijven bieden via hun #TheGreatIndoors campagne. Vervolgens ontmoette ze ouders en verzorgers van kinderen die door de organisatie werden ondersteund.

Kate nam deel aan activiteiten, waaronder het roosteren van marshmallows op een kampvuur en het maken van kaartjes om naar een plaatselijk verzorgingstehuis te sturen. Dit jaar hebben scoutgroepen in het Verenigd Koninkrijk gezorgd voor meer dan 10.000 vriendelijke daden door kaartjes en groeten te sturen naar bewoners van verzorgingstehuizen.

Foto's: ANP

Bron: @KensingtonPalace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--