Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine ontmoet ouders van doodgeboren baby's

15 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De hertogin van Cambridge heeft woensdag het Imperial College in London bezocht. Daar liet zij zich ter gelegenheid van Baby Loss Awareness Week bijpraten over de liefdadigheidsorganisaties Tommy's en Sands, die zich inzetten voor de verlaging van risico's op babysterfte, miskramen en vroeggeboorte en emotionele ondersteuning voor de getroffen gezinnen.

Catherine ging met verschillende ouders in gesprek die een doodgeboren kindje hebben gehad en geholpen waren door de organisaties. Ze spraken over het belang van emotionele ondersteuning voor het hele gezin en de praktische hulp die de organisaties getroffen ouders aanbieden.

De hertogin vond het dapper van de gezinnen dat ze zo open met haar wilden spreken. "Veel onderzoek en veel steun voor organisaties is afhankelijk van ouders die deze ervaringen hebben meegemaakt en anderen willen helpen. Dat is heel inspirerend," aldus Catherine.

Lees verder onder de foto's.

Het bezoekje werd afgesloten met een ontmoeting met de medische experts van het Institute of Reproductive and Development Biology van de universiteit. Catherine, zelf moeder van drie kinderen, hoorde over de ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek naar babysterfte.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--