Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: William en Catherine sluiten laatste tuinfeest in stijl af

26 mei 2022 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn vrouw Catherine waren woensdag aanwezig bij het laatste tuinfeest bij Buckingham Palace van dit jaar. Ook prins Edward, zijn vrouw Sophie en prinses Beatrice waren van de partij. Koningin Elizabeth was niet aanwezig, maar dat was ruim van te voren al bekendgemaakt.

In totaal waren er woensdag zo'n 8.000 mensen op Buckingham Palace. De feesten worden jaarlijks georganiseerd om mensen te bedanken die iets hebben betekend voor hun gemeenschap, meestal vanuit een liefdadigheidsinstelling.

Lees verder onder de foto's.

Catherine_en_William_laatste_tuinfeest
Catherine_tuinfeest_3
Catherine_tuinfeest_1
Catherine_tuinfeest_2
Catherine_met_hoed_bloem

Dit jaar waren de tuinfeesten op 11, 18 en 25 mei. Het was de eerste keer sinds 2019 dat er weer een groot feest plaatsvond in de tuin van Buckingham Palace. Vanwege de coronacrisis gingen de partijen de afgelopen twee jaar niet door. Bij de eerdere feesten dit jaar waren ook onder anderen prins Charles en zijn vrouw Camilla uitgenodigd.

De vorstin geeft ook altijd een tuinfeest bij The Palace of Holyroodhouse in Schotland. Dat is dit jaar op 29 juni. Ook daar is de 96-jarige Elizabeth niet aanwezig. Ze kampt al enige tijd met gezondheidsklachten. Zo kreeg ze begin dit jaar corona en is ze niet meer zo mobiel als voorheen.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--