Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine speelt potje tennis met Roger Federer

28 juni 2023 · Leestijd 2 min

Catherine, de prinses van Wales, heeft samen met de Zwitserse oud-toptennisser Roger Federer een potje tennis gespeeld. Volgende week begint Wimbledon en Catherine heeft meer geleerd over het werk van de ballenjongens en -meisjes op het bekende tennistoernooi. In een video krijgen Catherine en Federer uitleg over wat het inhoudt om naast de baan te staan tijdens een van de grootste tennistoernooien ter wereld.

Roger Federer, die het Britse toernooi acht keer won, slaat eerst samen met de prinses een balletje voordat ze samen met de ballenjongens- en meisjes een aantal oefeningen doen. Zo leren ze hoe ze ballen aan moeten geven aan de tennissers op de baan en hoe ze ballen het beste naar de overkant van de baan kunnen rollen.

Lees verder onder de foto's. 

Catherine Roger Federer
Catherine Wimbledon
Catherine Roger Federer

Als beschermvrouwe van de All England Lawn Tennis and Croquet Club, de organisator van Wimbledon, spreekt Catherine haar waardering uit voor wat ze van de jongeren geleerd heeft. "De discipline en alles wat jullie hier geleerd hebben, kunnen jullie toepassen op andere dingen in het leven", zegt ze. "Om te zien hoeveel toewijding en tijd jullie in de training hebben gestopt zodat alles goed gaat als het toernooi begint, is ongelofelijk. Bedankt daarvoor."

Bekijk de video! 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--