Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine spreekt militairen die hielpen in Afghanistan

16 september 2021 · Leestijd 1 min

Catherine, de hertogin van Cambridge heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Royal Air Force (RAF). Bij de Britse luchtmacht sprak ze militairen die onlangs hebben geholpen vluchtelingen te evacueren uit Afghanistan.

De hertogin sprak met militairen die betrokken waren bij Operatie Pitting. Gedurende deze operatie hebben zij 15.000 mensen geëvacueerd, onder wie 2200 kinderen. Dit deden zij na de val van Kabul in augustus. Afgelopen maand kwamen er nog 850 mensen aan op de luchtbasis in Oxfordshire. De vluchtelingen werden geholpen met kleding, medische hulp en voedsel. De kinderen kregen speelgoed.  

Catherine ontmoette luchtpersoneel en de medische staf van de RAF die op het vliegveld van Kabul hebben gewerkt. Ze zei enorm "dankbaar en trots" te zijn voor het werk dat is verricht. Daarnaast sprak ze over het feit dat er ook kleine baby's werden geëvacueerd.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--