Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk! Catherine straalt in groene avondjurk op Jamaica

24 maart 2022 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben woensdagavond hun tweedaagse bezoek aan Jamaica afgesloten met een galadiner. De hertog en hertogin van Cambridge vertrekken donderdag naar de Bahama's, de laatste stop van hun tour door het Caribisch gebied.

De gouverneur van Jamaica organiseerde woensdagavond een diner voor de Cambridges. Catherine had voor deze gelegenheid een groene avondjurk meegenomen in haar koffer. Heel toepasselijk, want groen is een van de nationale kleuren van het eiland. 

De hertogin droeg een off-shoulder jurk met ruches van de Britse modeontwerpster Janny Packham. Catherine combineerde de japon met smaragdgroene en diamanten oorbellen en een armband die ze had geleend van koningin Elizabeth.

Lees verder onder de foto's.

Tijdens het diner hield prins William een toespraak waarin hij het slavernijverleden aanstipte. Eerder op de dag hadden lokale Jamaicanen nog gedemonstreerd tegen de komst van de hertog en hertogin. Zij veroordeelden de rol van het Verenigd Koninkrijk in het slavernijverleden en vonden dat de royals niets te zoeken hebben op het onafhankelijke eiland.

Prins William maakte in zijn speech geen excuses, maar zei wel de situatie te betreuren. "Ik ben het zeer eens met mijn vader, prins Charles, die vorig jaar op Barbados al zei dat de afschuwelijke wreedheid van slavernij voor altijd onze geschiedenis besmeurt. Ik betreur dat ten zeerste. Slavernij was afschuwelijk en het had nooit mogen gebeuren."

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--