Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine straalt op eerste dag in India

10 april 2016 · Leestijd 2 min

Prins William en zijn echtgenote Catherine zijn zondag aangekomen in India. Het paar heeft de eerste activiteit al achter de rug. Ze waren aanwezig bij een kranslegging bij een monument in Mumbai. Het monument is ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Mumbai op 26 november, nu zeven jaar geleden.

Sportief

Op de eerste dag van hun bezoek aan India hebben prins William en zijn vrouw Catherine zich van hun sportiefste kant laten zien. Het Britse paar was in Mumbai aanwezig bij een cricketwedstrijd voor kinderen. Het evenement was georganiseerd door de charitatieve instellingen Magic Bus, Door Step Children en India’s Childline. Vooral Kate liet zich van haar sportiefste kant zien. Dat vertelt Sachin Tendulkar, een groot cricketspeler uit India. Hij mocht het paar ontmoeten. “Het zijn vreselijk aardige mensen en ze zorgden ervoor dat we ons allemaal op ons gemak voelden”, vertelde hij aan People. Met William sprak hij vooral over cricket en tennis. Tendulkar was verder onder de indruk van Kate. “Ze deed alles, ze was batsman, ze was veldspeler, ze deed echt alles!” Er werd overigens ook nog een partijtje voetbal gespeeld en ook daar liet Kate zich niet onbetuigd. Een paar kinderen leerden Kate ook nog in Hindi van een tot vijf tellen.

Bollywood Gala

Zondagavond vond er een Bollywood gala plaats in Mumbai ter gelegenheid van het bezoek van Kate en William. Volgens actrice Madhuri Dixit was moeder Catherine wel wat bezorgd: 'Ze was bang dat ze haar kinderen wel zou gaan missen.' Prins William gaf ook een speech waarin hij vertelde hoe graag hertogin Catherine India wilde bezoeken: 'Toen Catherine en ik trouwden stond India boven aan haar lijstje van landen die zij wilde bezoeken. Twee kinderen en vijf jaar later zijn we hier dan eindelijk.' Catherine schitterde tussen de Bollywood sterren in een koninklijk blauwe jurk van Jenny Packham met oorbellen van een Indiase designer.

Catherine-William-India.jpg

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--