Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine vertelt:"Dit is de nieuwe hobby van Louis"

7 mei 2021 · Leestijd 3 min

Catherine heeft gebeld met een van de geselecteerde inzenders van haar fotoboek Hold Still. De hertogin van Cambridge sprak met de zieke 4-jarige Mila over de gevolgen van corona op haar leven.

De foto van Mila is een van de honderd geselecteerden die vorig jaar meededen aan het fotografieproject van de echtgenote van prins William. Samen met de National Portrait Gallery nodigde de hertogin mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. In totaal kregen ze ruim 31.000 foto's binnen, waarvan honderd beelden de selectie voor het fotoboek, dat vrijdag uitkomt, hebben gehaald.

Prinsessenjurk

In het telefoongesprek vroeg Catherine naar het leven van de 4-jarige Mila, die een acute vorm van leukemie heeft. Tijdens de eerste lockdown besloten de ouders van het kindje tijdelijk apart te gaan wonen vanwege de broze gezondheid van Mila door haar behandelingen. Daaruit volgde de foto waarop Mila te zien is terwijl ze vanuit een raam zwaait naar haar vader, die op dat moment samen met haar oudere zus verhuisd was.

De hertogin was benieuwd of Mila de scheiding met haar vader en zus lastig had gevonden. "Ja, heel erg. Toen hij weer het huis inkwam was ik zo verbaasd." Ze moest naar eigen zeggen een heel dapper meisje zijn in die periode.

Mila had ook een vraag voor Catherine voorbereid. Het 4-jarige meisje wilde graag weten of de hertogin een prinsessenjurk aanhad. "Nee, helaas dat heb ik nu niet", antwoordde Catherine, die haar direct vroeg naar haar lievelingskleur. Die bleek roze te zijn. "Dan zorg ik dat ik de volgende keer dat we elkaar ontmoeten een roze prinsessenjurk aanheb."

Nieuwe hobby

Catherine heeft ook de nieuwe hobby van haar zoontje Louis verklapt. Het 3-jarige jongetje is helemaal weg van zijn fiets, vertelt ze in het gesprek. "Hij is zo groot geworden en hij beweegt zo snel. Dan zit hij op zijn fietsje en kan ik hem helemaal niet meer bijhouden".

Vorige maand deelde Kensington Palace ter ere van de derde verjaardag van Louis een foto van zijn eerste schooldag. De zoon van de hertog en hertogin van Cambridge was daarop ook al te zien op een klein rood fietsje. "Eerder deze week genomen door de hertogin vlak voordat hij richting zijn eerste schooldag vertrok", schreef het koppel onder die foto.

Louis werd op 23 april 2018 geboren. Hij is het jongste kind van William en Catherine en het jongere broertje van zijn broer George en zus Charlotte. Hij is de vijfde in lijn voor de Britse troonopvolging.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--