Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles bedankt ziekenhuispersoneel in Tetbury

24 december 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft woensdag een kort bezoekje gebracht aan het ziekenhuis in het Britse dorpje Tetbury. De Prince of Wales kreeg daar op gepaste afstand een rondleiding en bedankte het personeel voor de inzet tijdens de coronacrisis.

Op Twitter zijn foto's van Charles' bezoek gedeeld aan het ziekenhuis in de buurt van zijn woonplaats Gloucestershire. Te zien is onder meer hoe de prins, getooid met mondkapje en op gepaste afstand, praat met medewerkers van de polikliniek.

Het kleine hospitaal werd in 1993 een liefdadigheidsinstelling, maar heeft zich ondanks de coronapandemie ingezet om de gemeenschap van dienst te blijven zijn. Charles, die het ziekenhuis vijf jaar geleden voor het laatst bezocht, is beschermheer van het Friends of Tetbury Hospital, een organisatie die geld inzamelt voor het instituut.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Moraalboost

"Dit was een enorme moraalboost voor onze ontzettend toegewijde staf in deze ongekende tijd", vertelt Sarah Taylor, matrone van het ziekenhuis, aan Express & Star. "Het was erg fijn om zijne koninklijke hoogheid te ontmoeten", voegt chirurg Debbie Loewenthal toe. "Hij maakte voor ieder teamlid tijd vrij en het beurde ons na zo'n moeilijk jaar echt op."

Eerder deze maand verscheen er al een videoboodschap van Charles waarin hij het personeel en bewoners van verzorgingstehuis Whiteley Homes Trust in Walton on Thames prees en zei dat ze "echt trots" konden zijn op hun inspanningen tijdens de coronacrisis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--