Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles bezoekt rampplek treinongeval in Schotland

14 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de rampplek in de buurt van het Schotse Stonehaven waar eerder deze week een trein ontspoorde. Bij het ongeluk raakten zes mensen gewond en kwamen drie mensen om het leven.

De hertog van Rothesay, zoals Charles' titel in Schotland luidt, bedankte op de plek van het ongeval mensen die woensdag als eerste ter plekke waren om zorg te verlenen. Charles sprak ook met vertegenwoordigers van de hulpdiensten zoals de Schotse ambulancedienst en de Schotse politie.

Woensdag ontspoorde de passagierstrein in de buurt van de Schotse havenstad. Het ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt door een aardverschuiving in het dal waar de trein reed. In het gebied had het hevig geregend met wateroverlast tot gevolg.

Lees verder onder de foto's.

Koningin Elizabeth betuigde woensdag al namens de hele Britse koninklijke familie haar medeleven. "Met groot verdriet heb ik kennis genomen van de treinontsporing eerder vandaag in Stonehaven, Aberdeenshire", aldus de vorstin. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de families en vrienden van hen die gewond zijn geraakt of hun leven hebben verloren."

Sinds vorige week vertoeven koningin Elizabeth (94) en prins Philip (99) op Balmoral Castle in Schotland voor hun zomervakantie. Het paar verblijft tot tenminste oktober in het koninklijk zomerverblijf. Buckingham Palace heeft de Britse media gevraagd de komende weken de privacy van koningin Elizabeth en haar familie te respecteren.

Het is gebruik dat leden van de koninklijke familie om beurten komen logeren en de Queen probeert dat binnen de beperkingen van de coronamaatregelen ook dit jaar in stand te houden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--