Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles bezoekt Schotse markt in toepasselijke kleding

6 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De dag van prins Charles stond dinsdag in het teken van typisch Schotse producten. De hertog van Rothesay, zoals hij in het hoge noorden genoemd wordt, ging in Aberdeenshire langs bij verschillende bedrijven die lokale producten maken of verkopen. Ook bezocht hij een lokale markt, waarvoor hij typisch Schotse kledij aan had getrokken. Charles had gekozen voor een groen-rood geruite kilt, zo is te zien op foto's die door Clarence House zijn gedeeld.

Op de markt in Inverurie ging Charles in gesprek met inwoners die net als hij een rondje maakten. Van marktkooplui hoorde hij over de lokale producten die er worden verkocht, zoals lokaal gekweekt varkensvlees, honing en taarten.

Behalve de markt nam Charles ook een kijkje bij de Amity Fishing Company in Peterhead, een bedrijf dat vis verkoopt dat gevangen is voor de kust van Schotland. Het bedrijf wordt geleid door de befaamde schipper Jimmy Buchan, die ook een rol had in de met een Bafta bekroonde BBC-serie Trawlermen. De vis wordt geleverd aan mensen in heel het Verenigd Koninkrijk. De distilleerderij van Glen Garioch in Oldmeldrum, een van de oudste distilleerderijen van het land, werd ook nog aangedaan.

Bron: ANP

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--