Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles blij met nieuw monument voor D-day

7 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles vindt het goed dat er zondag in Normandië, precies 77 jaar na D-day, een nieuw monument is onthuld voor de soldaten die om het leven zijn gekomen bij operaties rond de geallieerde landingen op de Franse kust in 1944.

De Britse troonopvolger zei in een videoboodschap vanwege de onthulling in Ver-sur-Mer dat het belangrijk is de slachtoffers na al die jaren te blijven herdenken.

Volgens de prins moet de herinnering aan de Slag om Normandië in leven blijven. "Als toonbeeld van moed en opoffering voor toekomstige generaties", zo zei Charles, die beschermheer van de Normandy Memorial Trust is. "God zegene onze veteranen, hun gezinnen en iedereen die het ultieme offer heeft gebracht bij de operaties rond D-day en tijdens de Slag om Normandië."

De geallieerden landden op 6 juni 1944 op de kust van het door nazi-Duitsland bezette Normandië. Van daaruit trokken de geallieerden richting Duitsland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--