Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles en Camilla diep ontroerd tijdens bezoek Oekraïense kathedraal

3 maart 2022 · Leestijd 2 min

Charles en Camilla hebben woensdag een kaarsje gebrand voor de slachtoffers van de Russische inval in Oekraïne. Zij deden dat tijdens een bezoek aan de Oekraïense Katholieke Kathedraal in Londen. Ook legden zij bij het altaar enkele zonnebloemen, de nationale bloem van Oekraïne.

De prins zei tijdens het bezoek dat hij en de hertogin diep ontroerd waren "vooral door de buitengewone moed, vrijgevigheid en standvastigheid van de Oekraïense gemeenschap in het licht van zulke werkelijk verschrikkelijke agressie", schrijft The Telegraph. Charles voegde eraan toe dat "hun gedachten en gebeden, hoe ontoereikend ze ook zijn", bij hen waren. De prins vertelde de leden van de kerkgemeente ook dat hij niet kon geloven wat hij "in deze tijd" zag.

Het bezoek van de prins van Wales en de hertogin van Cornwall aan de kerk werd op het laatste moment geregeld nadat Charles de crisis dit weekend had besproken met zijn adviseurs. Volgens bronnen dicht bij het koningshuis wilde hij graag iets van betekenis doen.

Lees verder onder de foto

ANP-444915892.jpg

Tijdens het bezoek hebben Charles en Camilla ook geluisterd naar een traditioneel lied dat werd gezongen door kinderen van de zondagsschool. Het gesprek dat het paar daarna voerde met de kinderen en hun moeders over de situatie in Oekraïne, raakte Camilla zichtbaar.

De leerlingen van de katholieke zondagsschool brachten tijdens het bezoek van de prins van Wales en de hertogin van Cornwall een lied ten gehore dat ging over de passie voor het land. Ook ging het volgens de leraar van de zondagsschool over wat het betekent om voor Oekraïne te vechten. Camilla was tijdens de uitvoering zichtbaar geraakt, schrijft The Telegraph.

De leerlingen boden Charles en Camilla ook zelfgemaakte protestborden aan. De prins van Wales las en accepteerde de borden waarop onder meer de tekst "Stop Poetin" stond.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--