Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles en Camilla smullen van Pakistaanse mango's

7 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles en echtgenote Camilla hebben genoten van de mango's die de Pakistaanse president Arif Alvi hen als diplomatiek en promotiegeschenk heeft gestuurd. "Ze waren erg lekker" aldus een brief van Clarence House, het kantoor van de Britse troonopvolger aan president Alvi. Die maakte de inhoud ervan bekend.

Het geschenk werd zeer op prijs gesteld volgens het mediabureau van het Pakistaanse staatshoofd. De president had het initiatief genomen voor ‘mangodiplomatie’ en had Pakistaanse mango's als geschenk naar staatshoofden van verschillende landen gestuurd, maar dus ook aan prins Charles.

Het initiatief was bedoeld om het fruit op nieuwe internationale markten te introduceren om zo de export van Pakistaanse groenten en fruit verder te stimuleren en investeringsmogelijkheden in de tuinbouwsector te benadrukken.

Pakistan staat op de zesde plaats in de wereld wat betreft mangoproductie en vijfde in termen van mango-exporterende landen in de wereld met een aandeel van ongeveer 5 procent, aldus het bureau van de president.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--