Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles en Camilla touren in oldtimer op Cuba

27 maart 2019 · Leestijd 2 min

Charles en Camilla begonnen de derde dag van hun bezoek aan Cuba op ludieke wijze. Ze maakten namelijk een ritje met een 'vintage' MG Midget uit 1953 naar het John Lennon park in Havana. Daar vielen tientallen Britse klassieke auto's te bewonderen die in het Cubaanse verkeer nog goed meekomen.

De blokkade die de Amerikanen na de Cubaanse revolutie van 1959 afkondigden heeft er onder meer toe geleid dat lang geen nieuwe auto's konden worden ingevoerd en dat modellen die in die tijd populair waren nu nog steeds rondrijden. Dit dankzij het vernuft van de Cubanen die hun oldtimers steeds weer aan de praat wisten te houden. Voor liefhebbers van oude auto's, ook van Amerikaanse makelij, is Havana een paradijs.

Lees verder onder de Tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Charles en Camilla, die eerder in de Cubaanse hoofdstad al een standbeeld van William Shakespeare hadden onthuld, namen in het park tot vermaak van de fotografen en omstanders plaats op een bankje waarop ook een beeld van Beatle John Lennon is geplaatst. Hierna brachten de twee een bezoek aan een opnamestudio waar ze Cubaanse muziek te horen kregen.

Prins Charles ging daarna de stad uit voor een bezoek aan de organische boerderij Finca Marta, terwijl Camilla door presidentsvrouw Lis Cuesta werd meegenomen naar een school waar salsa wordt onderwezen. Dinsdagavond staat nog een receptie op het programma, aangeboden door de Britse ambassadeur op Cuba.

Het bezoek wordt woensdagmorgen afgerond, waarna Charles en Camilla naar het Britse overzeese gebiedsdeel de Kaaimaneilanden vliegen als afsluiting van hun Caribische rondreis.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--