Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Charles en Diana' slepen Golden Globes in de wacht

1 maart 2021 · Leestijd 3 min

Netflix-serie The Crown heeft de hoge verwachtingen kunnen waarmaken tijdens de Golden Globes. De dramaserie over het Britse koningshuis was genomineerd voor zes beeldjes en wist er daarvan vier te verzilveren.

Emma Corrin en Josh O'Connor, die de rollen van prinses Diana en prins Charles spelen in het vierde seizoen van The Crown, wonnen in de categorie voor beste rol in een dramaserie. Corrin sprak bij het in ontvangst nemen van haar award, dat digitaal gebeurde, haar dank uit aan de in 1997 verongelukte Diana. "Je hebt me medeleven en empathie geleerd die ik me nooit had kunnen voorstellen."

Lees verder onder de scènefoto's.

De 25-jarige actrice versloeg haar collega Olivia Colman, die voor haar rol als Queen Elizabeth in dezelfde categorie genomineerd was. Emma Corrin leek totaal overvallen te zijn met de prijs. "Ontzettend bedankt, dit is echt een enorme eer. Ik wil het hele team bedanken voor de geweldige tijd die ik op de set heb gehad. En vooral heel veel dank aan mijn 'Prince Charming' Josh O'Connor, zonder jou had ik dit niet gekund."

Reactie prins Harry

Gillian Anderson kreeg een Golden Globe voor haar rol als Margaret Thatcher, als beste ondersteunende actrice. Daarnaast werd The Crown uitgeroepen tot beste dramaserie. 

De actrice liet aan verschillende Amerikaanse media weten dat ze blij is dat prins Harry begrip heeft voor het verhaal van de serie. "Ik zou zeggen dat Harry redelijk goed in staat is om te beoordelen wat feit en wat fictie is. Het was fijn om te horen dat hij begreep wat scenarioschrijver Peter Morgan probeert te doen in The Crown", vertelde ze.

Prins Harry zei eind februari geen moeite te hebben met de populaire Netflix-serie. Hoewel er ook kritiek is op het feit dat de serie rond het Britse koninklijk huis niet de volledige waarheid laat zien, vindt de hertog van Sussex dat het duidelijk is dat het grotendeels fictief is. "Ze doen niet alsof ze het nieuws brengen", zei de prins in een interview met goede vriend en talkshowhost James Corden.

Het vierde seizoen, dat sinds 15 november op Netflix is te zien, richt zich vooral op de zoektocht naar een geschikte bruid voor prins Charles en de Falkland-oorlog waar het land in verzeild raakt. De conflictsituatie zorgt voor spanningen tussen premier Thatcher en de Queen en zaait ook verdeeldheid binnen het Britse koningshuis zelf.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--