Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles in videoboodschap: we mogen Srebrenica niet vergeten

11 juli 2020 · Leestijd 1 min

Prins Charles heeft zaterdag in een videoboodschap stilgestaan bij de herdenking van de genocide in Srebrenica, dit jaar 25 jaar geleden. De Britse troonopvolger had graag persoonlijk een bezoek gebracht aan Bosnië en Herzegovina om zijn respect te betuigen en nabestaanden te ontmoeten maar bleef vanwege de coronacrisis thuis.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Door de pijn van het verleden te onthouden en de lessen ervan te leren, kunnen we samen besluiten dat dit nooit meer mag gebeuren", zegt Charles in de video. "Ik ben diep geraakt door de opmerkelijke en moedige inspanningen van degenen die onvermoeibaar streven naar gerechtigheid om het vertrouwen te herstellen en hoop te geven aan de gemeenschappen."

Bij de massamoord kwamen in 1995 meer dan 8000 Bosniërs om het leven.

Charles zou Srebrenica eerder dit jaar al hebben bezocht. Zijn reis werd toen uitgesteld vanwege corona. In 2015 was de prins wel bij de herdenking. Ook bij enkele andere gelegenheden sprak hij met overlevenden en nabestaanden.

Bekijk de videoboodschap hier:

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--