Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles maakt zich zorgen om jongeren in coronacrisis

28 september 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft zondag zijn opwachting gemaakt bij de National Police Memorial Day. De jaarlijkse herdenkingsdienst voor agenten die zijn omgekomen tijdens hun dienst werd vanwege de coronacrisis voor het eerst in zijn 17-jarige historie online gehouden.

De herdenking kwam dit jaar twee dagen nadat een agent in het zuiden van Londen werd doodgeschoten door een arrestant. Charles noemde dat in zijn toespraak "het laatste hartverscheurende bewijs" van de risico's als politieagent. De verdachte, een 23-jarige man, ligt zelf nog in het ziekenhuis. Hij schoot na zijn daad op zichzelf maar overleefde het.

"Ik wil vooral stilstaan bij de dood van de agenten die zijn omgekomen sinds we elkaar vorig jaar in Glasgow ontmoetten", zei Charles. "Ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan de families."

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Miljoen jongeren hebben hulp nodig

Charles waarschuwt ook in The Sunday Telegraph dat de impact van de coronacrisis op veel Britse jongeren ongekend hoog is. Volgens hem is het "een bijzonder moeilijke tijd om jong te zijn".

Hij speculeert dat mogelijk een miljoen jonge mensen "dringend hulp nodig hebben". Hij vergelijkt de huidige situatie met "andere tijden waarin hoop schaars was", daarbij verwijzend naar zorgen over jeugdwerkloosheid in de jaren zeventig. Dat was destijds de aanleiding voor Charles om zijn liefdadigheidsinstelling Prince's Trust op te richten.

Volgens de prins van Wales is er in al die jaren nooit "een gemakkelijke tijd geweest". "Er is echter nog nooit een tijd geweest die zo bijzonder uitdagend was als de huidige, waarin de pandemie heeft gezorgd voor misschien nog een miljoen jonge mensen die dringend hulp nodig hebben om hun toekomst te beschermen. De taak die voor ons ligt, is ongetwijfeld enorm, maar het is niet onmogelijk."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--