Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles spoort aan tot vaccinatie

19 februari 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft mensen in het Verenigd Koninkrijk opgeroepen om zich te laten vaccineren. In een videoboodschap voor het British Asian Trust richtte Charles zich tot mensen uit etnische gemeenschappen en vroeg hen om zich te laten prikken tegen het coronavirus.

In zijn boodschap stond Charles onder meer stil bij de ruim 100.000 mensen die zijn overleden na een coronabesmetting. De Britse prins, die vorig jaar zelf besmet raakte met het coronavirus, stelde "bedroefd" te zijn over het aantal vaccinaties in bepaalde gemeenschappen. Hij benadrukte aan het einde van zijn boodschap dat vaccins een manier bieden om een einde te maken aan het lijden van het afgelopen jaar.

Charles en zijn vrouw Camilla hebben zelf inmiddels een vaccinatie gekregen, net als koningin Elizabeth en prins Philip.

William blij met hulp

Zeker 5.000 militairen helpen bij het vaccineren van de Britten. Voor prins William een reden om digitaal gesprekken te voeren met enkele militairen. Hij liet weten blij te zijn met hun hulp. 

"Er moet nog wel een hoop gebeuren", zei een van de gesprekspartners van William. De royal vroeg aan de militairen of ze merken dat de Britten weer hoop krijgen door de vaccinaties. "Veel mensen zien nu in ieder geval dat er licht is aan het eind van de tunnel."

William prees de inzet van de militairen, die het fijn vinden dat ze hun steentje kunnen bijdragen. "Het is een eer en een voorrecht te mogen helpen", zei een van hen.

Een andere deelnemer aan het digitale gesprek vertelde dat de mensen erg blij zijn dat ze hun vaccinatie krijgen. "Sommigen zijn heel enthousiast, alleen al om het feit dat ze even uit hun isolatie mogen. Het is erg leuk om ze zo energiek en spraakzaam te zien."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--